KOLIMAX O3GEN - 7 Ozonový generátor

0000091978

8595155129208

Kolimax

Novinka

KOLIMAX Profesionální dezinfekce ozonem pro domácnost, hotely, kanceláře, ordinace, dopravní prostředky atd. Napájení 220V a 12V. Výkon 7g O3/hod. Celý popis

Skladem - Ihned k odeslání

Při objednání do 12:00 hod. je zboží expedováno daný den.

7 499 Kč


Hlídat cenu

Levná doprava
(od 40,- Kč)

Ověřeno zákazníky

Autorizovaný prodejce 

Kamenná prodejna v Uherském Brodě

KOLIMAX O3GEN - 7 Ozonový generátor

Ozonový generátor o3gen - 7 od českého výrobce rychle a účinně dezinfikuje vzduch - zlikviduje bakterie, viry, plísně a ostatní mikroorganizmy. Odstraňuje také zápachy. Dezinfekce ozonem je bezpečná. Ozon je plyn, který vzniká ze vzduchu působením elektrického výboje. Vyskytuje se i volně v přírodě, vzniká působením blesků při bouřce. Neobsahuje žádné nebezpečné látky a nemá negativní vliv na životní prostředí.

Příklady použití dezinfekce ozonem:

- obytné místnosti, byty, domy, sklepy, šatníky, spižírny, kuchyně a koupelny
- interiéry osobních i nákladních aut, prostředků veřejné dopravy včetně jejich klimatizací
- dílny, sklady, kanceláře, recepce, společenské prostory, výrobní prostory
- ordinace, nemocniční pokoje, čekárny, laboratoře, zdravotnický materiál
- jesle, školky, školy, herny, jídelny, šatny, umývárny, toalety, sprchy, tělocvičny
- penziony, hotely, kuchyně, wellness a fitness centra, kosmetické a kadeřnické salony

- ručíme za jeho vysokou kvalitu, na přístroj poskytujeme prodlouženou záruku 3 roky
- v případě potřeby má veškerý servis zajištěný přímo u výrobce v české republice
- celý přístroj je vyrobený z kvalitní nerezavějící oceli CrNi 18/10
- možnost dvojího napájení 220V a 12V, dodává se s kabelem do autozásuvky na 12V
- funkce odložený start - přístroj se spustí až po uplynutí nastavené doby
- odložený start a čas v provozu se dá nastavit v rozsahu 0 - 999 minut
- výkon generátoru - 7 gramů O3 za hodinu
*** PŘI POUŽÍVÁNÍ PŘÍSTROJE POSTUPUJTE PODLE PŘILOŽENÉHO NÁVODU ***

Český produkt

o3gen-7 se vyrábí v České republice

Auto konektor

o3gen-7 se dá připojit do zásuvky 220 V a nebo do auto zásuvky 12 V

Odložený start

o3gen-7 má důležitou funkci "odložený start"

Co je to ozon a jak vzniká?

Ozon je bezbarvý plyn, který má významnou roli pro pozemský život. Vyskytuje se ve stratosféře ve výšce okolo 30 km nad zemským povrchem a chrání naši planetu před ultrafialovým slunečním zářením. V přízemních vrstvách atmosféry se ozon téměř nevyskytuje. Molekula ozonu je velmi nestabilní, poločas rozpadu je při normální teplotě přibližně 30 minut. Díky své nestabilitě se po aplikaci v uzavřeném prostoru samovolně rozkládá, nezanechává žádné stopy a nezpůsobuje alergické či dýchací potíže. Molekula ozonu se skládá ze 3 atomů kyslíku místo obvyklých dvou. Ozon je silné oxidační činidlo, jeho vlastností se v praxi využívá při dezinfekci, čištění a odstraňování zápachů, neobsahuje žádné nebezpečné látky a nemá negativní vliv na životní prostředí.

Ozon vzniká působením elektrického výboje nebo UV zářením. Čichem může člověk registrovat již malou koncentraci ozonu například po bouřce nebo při svařováni elektrickým obloukem. Při vyšších koncentracích se ozon zabarvuje do světle modra a může způsobit podráždění očních spojivek, kašel anebo bolesti hlavy.

Účinky ozonu a jeho používání

Bakterie
Ozon díky svým antioxidačním vlastnostem působí velmi účinně na bakterie, narušuje jejich metabolismus a tím dochází k jejich ničení.

Viry
Viry jsou na rozdíl od baktérií nebuněčné organizmy. Sami o sobě nejsou aktivní, ke svému rozmnožovaní potřebují hostitelskou buňku. Vlivem působení ozonu dojde ke zničení buňky bakterie a tím dojde i ke zničení přenášeného viru.

Plísně
Ozon spolehlivě hubí spory plísní a tím zamezuje jejich dalšímu šíření. Plísně mohou mít velmi negativní vliv na zdraví člověka, zejména z hlediska jejich možného podílu na vzniku celé řady alergických onemocnění.

Zápach
Ozon neutralizuje zatuchlý zápach způsobený záplavami či požárem, odstraňuje zápach z cigaret, zápach ze zvířat, zápach z kuchyní atd.

Použití ozonu je mnohem účinnější metoda dezinfekce než použití chloru. Ozon snadno proniká do všech míst, které mohou být pro ostatní metody dezinfekčních procesů obtížně přístupné.

OZON má velmi silné oxidační schopnosti a silný dezinfekční účinek, proto se využívá v mnoha různých oborech lidské činnosti, např. při úpravě vody (pitné, užitkové, odpadní, atd.), úpravě vzduchu (odstranění zápachu, dezinfekce, atd.), v potravinářském, textilním průmyslu a dalších.

Ozon je mnoha mezinárodními organizacemi uznán bezpečným při zpracování potravin (masa, zeleniny, ovoce, atd.), je povolen také při ošetřování povrchu ekologicky pěstovaných potravin (biopotravin). Je potvrzeno, že ozon likviduje E. Coli v pitné vodě i ve vzduchu.

Pro dezinfekci obytných místnosti, bytů, domů, sklepů, šatníků, spižíren, kuchyní a koupelen je vhodný přistroj o3gen – 7, který zvládne odstranit bakterie, viry, plísně i nežádoucí pachy. Orientační časy podle velikosti prostoru: koupelna 50 m3 za 30 minut, velký obývací pokoj 100 m3 za 60 minut.

Pro dezinfekci osobních i nákladních aut, prostředků veřejné dopravy včetně jejich klimatizací je vhodný přistroj o3gen – 7, který zvládne odstranit bakterie, viry, plísně i nežádoucí pachy. Orientační časy: běžný osobní automobil za 30 minut, dodávka za 40 minut, kabina nákladního automobilu za 30 minut, autobus podle velikosti za 60 – 120 minut.

Pro dezinfekci dílen, skladů, kanceláří, recepcí, společenských a výrobních prostor je vhodný přistroj o3gen – 7, který zvládne odstranit bakterie, viry, plísně i nežádoucí pachy. Orientační časy podle velikosti prostoru: dílna 100 m3 za 60 minut, výrobní prostor 400 m3 za 180 minut.

Pro dezinfekci ordinací, nemocničních pokojů, čekáren, laboratoří je vhodný přistroj o3gen – 7, který zvládne odstranit bakterie, viry, plísně i nežádoucí pachy. Orientační časy podle velikosti prostoru: 50 m3 za 30 minut, 100 m3 za 60 minut.

Pro dezinfekci jeslí, školek, školních tříd, heren, jídelen, šaten, umýváren, tělocvičen, sprch a toalet je vhodný přistroj o3gen – 7, který zvládne odstranit bakterie, viry, plísně i nežádoucí pachy. Orientační časy podle velikosti prostoru: toalety 50 m3 za 30 minut, školní třída 150 m3 za 90 minut.

Pro dezinfekci penzionů, hotelů, restaurací, kuchyní, wellnes a fitness center, kosmetických a kadeřnických salonů je vhodný přistroj o3gen – 7, který zvládne odstranit bakterie, viry, plísně i nežádoucí pachy. Orientační časy podle velikosti prostoru: hotelový pokoj 80 m3 za 40 minut, restaurace 300 m3 za 120 minut.

Uzavřené prostory

1) Umístěte přístroj do místnosti, kterou chcete dezinfikovat. Nejlépe na nějaké vyvýšené místo. (O3 je těžší než vzduch, prostor se bude zaplňovat od spodu)
2) Připojte přístroj do zásuvky 220 V.
3) Zavřete všechny okna a dveře.
4) Zkontrolujte zda nejsou v prostoru, který budete dezinfikovat žádné osoby nebo zvířata. Akvária mohou zůstat – vypněte u nich napájení do vzduchotechniky. (po ukončení dezinfekce a vyvětrání nezapomeňte vzduchotechniku znovu pustit.
5) Ovládacím tlačítkem „zapnuto“ zapněte přístroj.
6) Nastavte pomocí ovládacích tlačítek čas odloženého startu a čas v provozu (popis nastavování je v přiloženém návodu) – z výroby je nastavený odložený start na 1 minutu a čas v provozu na 30 minut – to znamená, že přístroj se spustí za jednu minutu a bude v provozu 30 minut. Poté se generování O3 zastaví.
7) Opusťte prostor.
8) Po uplynutí nastavených časů (součet obou časů) nechejte prostor uzavřený ještě po dobu cca dvojnásobku doby po kterou byl přístroj v provozu.
9) Poté vstupte do prostoru, otevřete okna a celý prostor vyvětrejte.
10) Tím je proces dezinfekce ukončen.

Dopravní prostředky

1) Umístěte přístroj do dopravního prostředku, který chcete dezinfikovat
2) Připojte přístroj do auto zásuvky 12V – propojovací kabel je součástí dodávky.
3) Zkontrolujte zda nejsou v prostoru, který budete dezinfikovat žádné osoby nebo zvířata.
4) Nastavte ve vozidle vnitřní cirkulaci vzduchu a ventilátor dejte na pomalý chod.
5) Pokud budete mít po dobu dezinfekce nastartovaný motor, tak dejte pozor na výfukové zplodiny.
6) Vypněte klimatizaci.
7) Zavřete všechny okna a dveře.
8) Ovládacím tlačítkem „zapnuto“ zapněte přístroj.
9) Nastavte pomocí ovládacích tlačítek čas odloženého startu a čas v provozu (popis nastavování je v přiloženém návodu) – z výroby je nastavený odložený start na 1 minutu a čas v provozu na 30 minut – to znamená, že přístroj se spustí za jednu minutu a bude v provozu 30 minut. Poté se generování O3 zastaví.
10) Opusťte prostor.
11) Po uplynutí nastavených časů (součet obou časů) nechejte prostor uzavřený ještě po dobu cca dvojnásobku doby po kterou byl přístroj v provozu.
12) Poté otevřete všechny okna nebo dveře a prostor vyvětrejte.
13) Vypněte vnitřní cirkulaci a zapněte na chvíli ventilátor na vyšší výkon.
14) Tím je proces dezinfekce ukončen

Podělte se o Vaši zkušenost

Buďte první a napište svůj názor!

Vložit recenzi

Čistička vzduchu Ionic-CARE Triton X6 černá